Tentoonstellingen

Voor een hedendaagse touch houden wij wisselende tentoonstellingen op het gebied van onder andere fotografie, schilderkunst, keramiek, sieraden en glaskunst.
Actuele tentoonstellingen:
Joke Beens:
van 8 juni 2017 t/m 30 september 2017

na haar opleiding aan de vrije academie voor beeldende kunst in Nunspeet werkt ze vanuit haar eigen atelier in Kampen.
Stacks Image 37127
Joke werkt met bijzondere materialen, het schilderen op doek met een ondergrond van gaas en rivierklei. Zo ontstaat een beeldtaal die de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het leven sterk benadrukt. Een intrigerend samenspel.
Willeke Orsel:
van 10 juni 2017 t/m

is sinds 1987 afgestudeerd als beeldhouwer aan de CABK Kampen. Werkt zowel in opdracht als vrij.
Stacks Image 37117
Waar haar oorsprong lag in houten beelden heeft ze uiteindelijk rond 2000 de overstap gemaakt naar schilderen. Het gaf haar een grotere mate van creatieve vrijheid. Na 10 jaar vond ze een vorm van werken waarbij ze de 2 liefdes bij elkaar kon brengen, het maken van mozaïek beelden. Belangrijke kenmerken van haar werk; patronen en emotie, de mens en het grote geheel, kleur en materie.
Rebecca van Wierst:
van 7 april t/m 1 juli 2017

werkt reeds 20 jaar als zelfstandig beeldend kunstenares. Ze exposeert in binnen- en buitenland.
Stacks Image 37103
In haar werk komen verscheidene thema's aan bod. Het weergeven van vrouwen en hun interacties blijft een terugkerend thema en op haar veelvuldige reizen door Europa vormen aantekeningen en schetsen een inspiratie bron voor sfeervolle meditatieve landschappen.
Je word getrokken in haar wereld van mystiek, die zich ergens tussen werkelijkheid en fantasie verhoudt.

Afgelopen tentoonstellingen:
Tineke Bosselaar:
van 2 december t/m 25 februari 2017

Afgestudeerd aan de kunstacademie van Utrecht.
Reeds 20 jaar gespecialiseerd in tekenen en schilderen met inkt.
Stacks Image 37091
In een paar rake lijnen en vlekken weet Tineke de essentie en charme op treffende wijze te vangen. Zeker geen gemakkelijke opgave met inkt!
Elsje van Heck:
van 1 sept t/m 26 nov 2016

afgestudeerd aan de academie in Kampen en woont / werkt er sindsdien nog altijd. Ze specialiseerde zich in Grafiek, met name in droge naald en lijn etsen.
Stacks Image 37074
Internationale bekendheid kreeg Elsje door haar enorme series ‘Vrouwenportretten’. Etsen die een beeld geven hoe vrouwen staan; ‘vaak pijnlijk getroffen, maar onwrikbaar op eigen benen’.
In het jaar 2000 kreeg zij van de Japanse regering een belangrijke onderscheiding. Sindsdien is haar werk te zien geweest in belangrijke musea over de hele wereld.
Erna Kuik:
van 1 april t/m 30 juni 2016

studeerde af aan de Constantijn Huigens academie en werkt sindsdien als autonoom kunstenaar; graficus, illustratrice en fotograaf.
Stacks Image 37064
Geboren op de voormalige zeebodem in de ‘Zuidelijke IJsselmeerpolders’ is haar jeugd nog steeds een bron in haar werk.
Haar werk toont de beeldende stand van zaken op de vraag of het waarnemen van de dagelijkse realiteit een spel is van de verbeelding.
Marga Klumper:
van 3 december t/m 29 maart 2016

een beeldend kunstenaar met een atelier in Leiden. Zij schildert veelal portretten in opdracht en combineert dit met vrij werk.
Stacks Image 3433
De gelaagdheid in haar werken blijven je fascineren !
Thema’s haalt ze veelal uit het alledaagse leven en uit de natuur. Voor haar schilderijen gebruikt ze vooral olieverf en combineert dit soms met andere materialen.
Hester Zagt:
van 3 december t/m 27 februari 2016

Heeft haar atelier in Rotterdam en reeds meerdere Europese landen hebben haar ontdekt !
Stacks Image 3511
Sieraden waar je bloed sneller van gaat stromen en waarna je niets meer anders kunt dan smilen ! De sieraden van Hester Zagt roepen dat moeiteloos bij je op.
Ze haalt haar inspiratie uit oude Nederlandse technieken en met nieuwe technieken en materialen blaast ze er opnieuw leven in.
A’dam Creations:
van 24 september t/m 28 november 2015

Sieraden ontwerpster Anita van Dam heeft na het afronden van de vakschool in Schoonhoven haar eigen atelier gevestigd in Amsterdam.
Stacks Image 3862
Op het oog hebben ze een rustige uitstraling, maar een oplettend oog ziet genoeg. Anita van Dam speelt met vorm, structuur en de uitstraling van zilver. Soms gecombineerd met edelstenen en soms met goud.
Ieder sieraad is handgemaakt en dus uniek.
Erna Kuik:
van 5 november t/m 28 november 2015

studeerde af aan de Constantijn Huigens academie en werkt sindsdien als autonoom kunstenaar; graficus, illustratrice en fotograaf.

Stacks Image 3467
"Woorden, beelden, een vleugje melancholie en met ruimte voor dromen” beter dan Erna zelf kunnen wij het niet benoemen. Ze maakt oa. gebruik van mixed media op papier, dat ze ook weer zelf schept. Ze weet feilloos 'het moment' te pakken !
Ellen van der Schaaf:
van 03-09-2015 t/m 31-10-2015

Ellen van der Schaaf studeerde in 1995 af aan de kunstacademie Constantijn Huygens, richting illustratie. Tegenwoordig maakt zij alleen autonoom werk.
Haar werk zal tussentijds wisselen.
Stacks Image 3836
Ellen maakt figuratieve pentekeningen en mixed media werken. Die ontstaan op intuïtieve wijze meteen op het papier, zonder van tevoren te schetsen.
Thematisch zoekt ze al werkend de spanning op tussen schoonheid in al haar aspecten en het verval dat altijd op de loer ligt.
Een belangrijk kenmerk in haar werk is de nauwgezette detaillering, die de toeschouwer als het ware in de prent lokt.
Marieke Hulsegge:
van 16-05-2015 t/m 15-08-2015

Kunstenares Marieke Hulsegge studeerde af aan de AKI in Enschede.
Ze portretteert mannen en vrouwen vaak levensgroot.
Expressief en intrigerend kun je de werken van Marieke Hulsegge zeker noemen. Waar het op het oog luchtig en vrolijk lijkt, ervaar je algauw een gelaagdheid in emoties.
Stacks Image 3751
Atelier Vers:
van 26-03-2015 t/m 15-08-2015

Heidi Verstraten is Atelier Vers; sieraadvormgeefster, kunstenaar en goudsmid.
In haar werk is ze altijd op zoek naar de essentie van het onderwerp. Om te komen tot het uiteindelijke resultaat zijn eenvoud en helderheid een belangrijke leidraad.
Bij Juffertjes voor altijd liggen diverse sieraden uit haar collectie die gaat over de groei van de natuur en het beschermen tegen externe vervuiling.
Stacks Image 3676
Cynthia Vandenbor:
van 02-03-2015 t/m 15-05-2015

een beeldend kunstenaar die zich voornamelijk heeft toegelegd op schilderkunst. Zij is de schepper van vogelvrouwen.

‘Vogelvrouwen’ zijn fantasiefiguren die voortkomen uit haar liefde voor sprookjes, sagen en mythen. “Zij vertegenwoordigen het dierlijke in de mens en de ogenschijnlijke menselijke trekjes in dieren”, aldus Cynthia.
Ze boeien de toeschouwer met hun zonderlinge verschijning die toch sensueel, elegant en vrouwelijk is.
Stacks Image 3639
Atelier Luz:
van 10-09-2014 t/m 15-01-2015

Marike Hauser ontwerpt en vervaardigt haar sieraden onder de naam LUZ, het Amsterdamse atelier dat staat voor mooi design, kwaliteit en duurzaamheid.
Luz betekent licht/helder. En dat is precies hoe Marike haar eigen design omschrijft: het creëren van een helder beeld. Alle sieraden worden stuk voor stuk met de hand gemaakt.
Waar mogelijk gebruikt LUZ goud dat op een eerlijke en/of ecologische wijze gewonnen wordt.
De collecties zijn veelal geïnspireerd op bloemen en vormen uit de natuur. Dat zie je op een subtiele manier terug in het design. De vormen worden vereenvoudigd, geabstraheerd tot een duidelijk beeld, helder en krachtig. Spanning word vaak gecreëerd door sterke lijnen, asymmetrie, tegenstelling of contrast.
Stacks Image 187
de Goldsmeederije:

het gezicht achter de Goldsmeederije is Andrea de Jongh. Na haar studie aan de vakschool in Schoonhoven heeft zij in 1997 haar eigen atelier geopend.
In de Goldsmeederije, kampers voor goudsmit, worden originele sieraden gesmeden in eigen atelier. Juffertjes voor altijd vertegenwoordigd een aantal prachtige lijnen uit haar collectie.
Stacks Image 212
Fotografie Monique Eller:
van 10-09-2014 t/m 28-02-2015

Met trots presenteren wij tijdens de opening van ons nieuwe pand de solo expositie van kunst fotografe Monique Eller. Zij studeerde af aan de fotoacademie in Amsterdam en laat in haar portretten en stills een sterke signatuur zien, geinspireerd op de oude meesters. Haar werk zal tussentijds wisselen.
Met name het licht- en kleurgebruik van deze portretschilders uit de 17e eeuw spreekt haar erg aan. Ze neemt hun aanpak in haar op en vertaald deze vervolgens naar haar eigen werk. Zo heeft Monique Eller gaandeweg haar eigen signatuur ontwikkeld.
Op haar CV prijken opdrachten voor ondere andere diverse ministeries, Jan des Bouvrie, Hema Amsterdam, ambassade van Vietnam en Porsche. Daarnaast heeft zij diverse (internationale) nominaties en publicaties op haar naam.
Stacks Image 189